Stenar & Kristaller

Ökenros (Sandros)
Ökenros Stenens hemlighet : Beslut- Sök och du ska finna.

Ökenrosen liknar en sandfärgadblomma.Den är sammanväxt av sand och gips. Ökenrosen är olämplig i dryckessenser.Den öppnar upp för längtan efter högre och djupare mening med livet,kärleken och lyckan. Ökenrosen hjälper oss att förstå att vi kan nå dessa himelska tillstånd bara vi har lite tålamod. Ökenrosens energi hjälper oss att fatta beslut och att stå fast vid dessa och att gud är med oss i allt vi företar oss.

Sugelit
Sugelit Stenens hemlighet: Healing – djup visdom.

Sugelit tillhör silikat gruppen och innehåller bla lithium,järn och aluminium. Den är ogenomskinlig och dess färg är djupt lila med svarta ådringar. Den hjälper oss se bakom tingen så att vi kan finna orsaken till att vi kanske blev sjuka eller har smärtor.Den vägleder oss genom känslomässiga förvandlingar låter oss förstå och acceptera för att kunna gå vidare.Den är också en mycket helande och andlig sten.Sugeliten helar traumatiska upplevelser från förr i tiden. Sugeliten öppnar oss för visioner insikt och djup visdom, använd den för att inhämta kunskap från dina egna lager från universums oändliga mängder av kunskap.

Malakit
Malakit stenar Stenens hemlighet: Känslomässig förlösning­- glädje.

Malakiten är en vattenhaltigt kopparkarbonat färgen är grön med mörkare gröna lager. Den är ogenomskinlig och olämplig i dryckessenser. Malakitens energi sätter oss i kontakt med glädjen i vårt inre. Den frigör längtan och hopp får oss att finna vår inre styrka. Använd den till att hjälpa dig visa känslor. Malakiten sägs också ha ett gynnsamt inflytande på varje form av imflammation.

Ametrin
Ametrin Stenens hemlighet:Omsorg från den andliga världen-att börja om.

Ametrin är en ametist som är på väg att bli till en citrin.Färgen är lila/gul och den är genomskinlig.Ametrin ger oss balans och själv acceptans och hjälper oss tryggt genom förändringar från gammalt till nytt.Du är inte ensam och dina andliga hjälpare är berädda att hjälpa dig vidare i varje situation.

Mookait
Mookait Stenens hemlighet: Urkraft-gränsöverskridande.

Mookait kommer från Australien.Den är en kvartvariant. En jasis art som färgmässigt går från rosa till mörkröd.Det är en massiv sten som innehåller bla järnoxider som också ger stenen dess röda färg.Den kommer att stärka din förmåga att övervinna dig själv.Du kommer kunna prestera mer både fysiskt och psykiskt.Den ger en känsla av ståndaktighet o uthållighet som är bra vid tex bantning el tobaksavvänjning.Den hjälper dig att vara i kontakt med din kropp och tycka om den. Mookait verkar på solarplexus mage,blåsa,lever, njurar och på illamående,opasslighet och matsmältningen.

Bergkristall
Bergskristall Stenens hemlighet: Vägledning-klarhet-insikt.

Bergkristallen består uteslutande av miniraliserad kvarts oftast klar och genomskinlig,men kan ha sprickor o inneslutningar.Det sägs att alla bergkristaller symboliserar människors växande.Den rymmer alltings sanning och visdom och den ger oss en känlsa av gudsnärvaro.Den skapar överblick,harmoni och insikt.Bergkristallen låter alla spektras färger passera vilket gör den oumbärlig som redskap både i vår egen personliga utveckling och i healing.

Karneol
Karneol Stenens hemlighet:Livsglädje-balans.

Karneolen är en klacedovariant i oranga,röde och bruna färger.Dessa färger beror på inehållet av järnoxid.Man säger att färgen blir klarare och djupare om man utsätter den för solens strålar.Medan många andra stenar mister sin  färger i solsken.Karneolen beskyddar sin bärare mot alla onda inflytande.Stärker kroppen och verkar uppmuntrande på sinnet.Karneolen är en mycket balanserande sten.Den ger oss ro, trygghet o harmoni.Den symboliserar styrka,värme.samhörighet,beskydd och sanning.

Ametist (band)
Ametist Stenens hemlighet:Finn din andra hälft-rening.

Band ametisten är violet/lila med vita strimmor av mjölkvitkvarts.Den kan vara genomskinlig eller halvt genomskinlig.De vita banden symboliserar en energi vi leds emot.Band Ametisten kan användas under meditation till att visualisera en sann bild/önskan av din inre hälft.Den skapar balans mellan dina inre manliga och kvinnliga energier.

Korall Röd
Red Corall Stenens hemlighet:Sexualitet-energi-livskraft.

Rödkorall stärker vår förbindelse med jorden och ger energi.Den stimulerar glädje över vår kropp och lusten att röra eller bli berörd.Den sägs öka mod och lust att använda kroppen sexuellt.Röd korall utstrålar en stark maskulin energi.Den väcker passioner hos både män och kvinnor och att vi inte behöver vara rädda för varandra.Den stimulerar känslan av att vara intensiv i livet,mycke involverad livsglad och entusiastisk.Den öppnar hjärtat så att vi känner för våra medmänniskor.

Sodalit
Sodalit Stenens hemlighet:Gränsöverskridande-igångsättande.

Sodalit är ett klorhaltigt natrium aluminium silikat.Sodalit är en gränsöverskridande sten.Den ger oss styrka och kraft att komma igång med uppgifter vi önskar lösa.Sodaliten hjälper oss slippa varje form av skuldkänslor.Den skapar balans mellan vår maskulina o feminina sida.Sodaliten har en avslappnade effekt på kropp och sinne.

Hematit(blodsten)
Hematit Stenens hemlighet:Styrka –kraft –sårläkande.

Hematit är en järnoxid.Tidigare generationer-speciellt krigare-använde hematit som blodstillande medel för att den innehåller järnföreningar som kan få blodet att koagulera.Hematit har också en positiv inverkan på sömnproblem.Beror sömnproblemen på att din partner snarkar så kan du pröva sova med både en hematit och rosenkvarts.Hematit stärker vår självkontroll och den har en positiv inverkan på blodomloppet.

Kalcit(vit)
Kalcit vit Stenens hemlighet:Kärlek ,skönhet och ljus.

Den ger en känsla av att vara beskyddad från ovan.Arbetar du med den får du förmågan att handla i sann kärlek i medvetenhet om att du är förbunden med något större,universum.Den är nästan alltid fylld med regnbågar som symboliserar det allra högsta gudomliga livet.Den är en sann vän fö oss i svåra perioder i livt.Den vita kalciten tjänar också som förbindelseled till din inre inspiration,ditt högre jag.Pröva med att kombinera kristaller och vit kalcit under en healing det är helt gudomligt.

Agat Botswana
Agat_Botswana Stenens hemlighet:Självrespekt-Beslutsamhet.

Botswana-agaten härstammar från Botswana i Afrika. Den är ogenomskinlig med strimmor av grå,rosa eller bruna nyasner. Den verkar samlande och uppklarnande, vilket är bra när vi står inför svåra beslut. Den upplöser blockeringar och skapar fri-energigenomströmning. Botswana-agaten har ryckte om sig att vara en lyckosten. Den påverkar bukspottskörteln och aptiten,hjälper vid dieter och bantningskurer.

Falköga
Falkoga Stenens hemlighet:Överblick-Klarhet.

Falköga är en kvartsvariant med silverglans.Den innehåller inläggningar av asbetshifiber,färgen är djupt blåsvart eller blågrön,och de förekommer främst i sydafrika. Den hjälper oss att se tingen lite mer ifrån åvan med falkens skarpa blick. Den ger gott stöd i situationer i ditt liv,som kräver förändring.Håll falkögat mot ditt hjärta och låt energin strömma in och ta bort negativa känslor.Håll den mot pannan om du har svårt för att koncentrera dig.

Krysokolla
Krysokolla Stenens hemlighet:Öppning-Rening.

Krysokallan är en vattenhaltigt kopparsilikat,som ofta finns tillsammans med Azurit och Malaktit. Den är turkosgrön eller turkosblå. Krysokalla är en kärlekenssten Den stärker våra feminina sidor,så vi blir kärleksfulla. Ger kanaler till universums högsta energi. Den är ett fint stöd vid meditation,den sätter oss i kontakt med vår inre röst.

Rosenkvarts
Rosenkvarts Stenens hemlighet:Kärlek-Tillgivenhet

Den rosa färgen beror på innehållet av mangan och titanocid. Den symboliserar kärlek,ro och harmoni. Den lär oss tillgivenhet och trygghet.Den löser upp hotfulla gnagande känslor och ger plats åt kärleken. Den beskyddar oss från negativa vibrationer. Man kan använda den till att avskärma skadlig strålning från datorer. Använder man Rosenkvartsen så måsta men rena den ofta. En del använder den för att sluta snarka.

Tigeröga
Tigeroga Stenens hemlighet:Överblick-Sanning.

Tigeröga är en kvartsvariant med silverglans, Dess gyllenbruna färg beror på järnoxid. Liksom andra ögon stenar ger den skarpsinthet och överblick. Den är jordande utan att vi känner oss tunga. Den är lämplig i situationer när vi är i behov av att vara koncentrerade,inspirerade och närvarande,samt när vi är omgivna av en stor påverkan utifrån. Den ger dig styrka att gå vidare även om tingen ser tung ut.

Turkos
Tigeroga Stenens hemlighet:Healing & Kärlek

Turkos är en sten som är känd av de flesta.De första stenarna sägs ha färdats hit till Europa ifrån Turkiet. Den hör till de mäst ömtåliga stenarna och är mycket mottagliga för fett och smuts. Det finns en del efterlikningar på marknaden bla. förgad Howlit. Genom tiderna Har man sagt om tutkosen att man helst ska bli förärad den, man skall inte köpa den. Turkosen skänker kärlek och samhörighet, en osjälvisk kärlek. Den fyller vårt sinne med ljus och harmoni och sätter oss i kontakt med våra inre krafter. Den ger mod och styrka. Placerar du denna sten på ett smärtande område kan den dra till sig obalansen/sjukdomen. Denna sten har den bästa och mest helande verkan på fysiska sjukdomar.

Moldavit
Tigeroga Stenens hemlighet:Ljus & Tillväxt.

Moldaviten hör till gruppen av tektiter som kallas glasmeteoriter .Meteorit är en meteorsten.Moldaviten kallas också stenen som föll ned från himlen.Och den uppskattas vara 14,8 miljoner år gammal.Det är en mycket andlig sten och väcker människans lust till andlig tillväxt.Upptäcka okända sidor av oss själva.När du arbetar med Moldaviten under en period blir den andliga aspekten mer meningsfylld.Det är en sten som skapar förändring i vårt liv.Den ger dig mod att fatta viktiga och avgörande beslut.

Lapis Lazuli
Tigeroga Stenens hemlighet:Upplösning av gamla mönster

Lapis Lazuli har under åtrtusenden räknats som en helig sten. Den var symbol för himlen som något ofattbart stort, vackert och heligt, gudarnas boning. Den kan för medla mellan människor och gudar. Den skänker oss klarhet och ökar vår koncentrationsförmåga. Det du sänder ut vänder alltid tillbaka till dig. Lapis Lazuili kan användas mot halsfluss och problem med luftvägarna. Den stärker imunförsvaret.

Labradorit
Tigeroga Stenens hemlighet:Överblick,Himmels & Jordförbindelse

Den återfinns i olika delar bla. Kanada, Finland, Ryssland och Madagaskar mm. Det är en transformationssten. Prova med att blöta ner stenen och se alla dessa färger. Den stimulerar vår intuitiva förmåga. Den för dig genom otroliga upplevelser. Labradoriten är en mycket energigivande sten. Den hjälper oss att ta fram våra extra resurser. Fysiskt kan du använda Labradoriten mot ångest in för framtiden och matsmältningsproblem

Rökkvarts
Tigeroga Stenens hemlighet:Rening, ljus i mörker.

Rökkvarts symbolisrerar rening, den renar oss från orenheter, psykiska såväl som fysiska.Den visar oss att det finns ljus i mörkret. Den rensar luften mellan människor som varit på kant med varandra. Har man den i ett rökrum så rensar den luften så det luktar gott. Den har en ranade och stimulerar vår jordning. Rökkvartsen har en gynnsamt inflytande på förstoppning och andra mag/tarmproblem.

Heliotrop
Tigeroga Stenens hemlighet:(Kristus) Kärlek & uppoffring.

Helitrop har i århundraden räknats som en helig sten och sägnen säger att den fick sitt röda stänk när en romersk soldat stack sitt spjut i Jesus för att se om han var dödö. Den symboliserar den kärlek som är villig att offra allt för sin nästa. Den utstrålar med andra ord Kristi-Energi. Heliotropen smboliserar andlig strävan. Den hjälper oss att lyssna till livets väg. Den får oss att söka och sträva mot ljuset.

Howlit
Tigeroga Stenens hemlighet:Kreativitet ,Balans mellan ljus & Mörker.

Howliten är en porös och mjuk sten , vilket gör den lätt att färga. Ofta färgade så att den ser ut som turkos. Howlliten är en kreativitet sten. Den fyller oss med inspiration och nya ideer. Bra att arbeta med när man har kört fast då den ger dig överblick att avsluta projektet. Den läross finna balansen mellan ge och ta emot. Den för in nya saker i våra liv så att vi kan ändra på oss själva.

Azurit
Tigeroga Stenens hemlighet:Insikt & Sensitivitet.

Azuriten är olämplig att dricka. Dess energi symboliserar ockulstism,andligvisdom, insikt. Den sätter oss i förbindelse med de djupaste lagren i vårat inre. Ävewn blockeringar och förträngningar. Placerar du den på ett ställe där du känner smärta i kroppen , visar den dig först orsaken till smärtan och sedan genomströmmar den din kropp med helandeenergier. När du känner att du har kört fast hjälper Azuriten dig att komma igång. När du vill ha hjälp att utrycka dina känslor och önskningar lägg den på ditt halscenter. Azuriten har en gynnsam verkan på mjälte och sköldkörteln.

Boji Sten
Tigeroga Stenens hemlighet:Healing & Centrering.

Boji stenen är olämplig att dricka. Den består av ett par, en maskulin och en feminin sten. Den maskulina är mest kantig och den feminina har mjuka runda former. Stenarna hålls samman av den energin som finns inuti den. Om denna energin förstörs eller uttömms kan de förvandlas till stoft. Boji stenen kan avlägsna smärtor på några minuter. Den maskulina stenen bärs till vänster på den feminina sidan och tvärt om för att skapa balans mellan dessa sidor. Boji stenen har en kraftig healing verkan om de placeras på zonterapi och akupunktur punkter. Den samlar oss och helar oss på alla plan.

Chalkantit
Tigeroga Stenens hemlighet:Kanalisering & Sensitivitet.

Chalaktiten är en riktigt giftig sten och kan ge allvarliga koppar förgiftningar. Det betyder att man inte ska dricka den eller bära den direkt på huden. Vilket också är svårt eftersom den löser upp sig när den kommer i kontakt med vätskor. Den mår inte bra av solljus. Arbetar du med kanalisering från ande världen är Chalaktiten en stark sten. Det är viktigt att du står med båda fötterna på jorden, ta ev. hjälp av Hematit eller röd Jaspis. Du kanske känner dig yr när den öppnar dig för den högre energin. Chalaktiten är bra för människor som har svårt att få kontakt med det andliga. Prova stenen först själv innan du provar den på andra.